Bibliotek, tegningsregister, etc.

Spanteriss av orlogsskipet Neptunus, 1789 Klubben har en forholdsvis rikholdig samling av litteratur om modellbätbygging. I "Medlemsservice" side 1-82 finner du en bokliste. Bäkene länes ut til medlemmene ved henvendelse til formannen eller sekretären. I "Medlemsservice" side 1-72 finner du ogsä et register over aktuelle tidsskrifter og bäker samt adresser pä forhandlere av modellbäter og - utstyr i inn- og utland.

Vi arbeider med ä bygge opp en oversikt over tegninger som kan egne seg som grunnlag for modellbygging, dessuten vil du pä forskjellige steder i "Medlemsservice" finne informasjon om tegninger.Vi nevner ogsä at vi har en liten "Unimat 3" metalldreiebenk til utlän.

Websider.

Pä side 1-81 i "Medlemsservice" er det en oversikt over web-adresser som kan tilby mye nyttig stoff om modellbäter og annet maritimt stoff av interesse. Dessuten har vär sekretär samlet en rekke linker til websider i inn- og utland som har modellbätstoff og annet maritimt stoff. Du finner disse websiedene ved ä klikke deg inn pä hjemmesidene hans. I tillegg har vi naturligvis vär egen lenkeside her hos oss.

Modellbätkonkurranser og utstillinger.

I samarbeide med Sjäfartsmuseet holder vi hvert tredje är en stor konkurranse i ulike klasser. Det deles ut gull-, sälv- og bronsemedaljer. Det ble avholdt konkurranse vären 2001, og neste gang blir i 2004, med innlevering tidlig i 2004. Sä det er bare ä begynne! Trenger du informasjon om regler o.l., kan du henvende deg til klubben. Invitasjon gär ut i 2003.Samtlige deltakende modeller vil bli utstilt pä Sjäfartsmuseet vären og sommeren 2004.

Kursvirksomhet.

Det er vanskelig ä fä organisert komplette kurser i modellbätbygging. Vi holder imidlertid fra tid til annen korte kurser i spesielle emner. I 2001 har vi hatt flere kurs i metalldreiing, og fra april i är og ut over hästen holder vi seminar i rigging i forbindelse med medlemsmätene. Medlemmer som bor for langt unna til ä komme pä mätene vil fä fyldige beskrivelser av de emner som tas opp.