Dekorasjonsdetalj fra fregatten Christiansborg, 1745

Vi nevner at Maritim Modellklubb har et närt samarbeid med Sjäfartsmuseet. De holder klubblokale for oss, og vi stär i läpende kontakt med biblioteket og bruker dets tegningsarkiv flittig. Tilsvarende gjelder modellverkstedet.

Hvert tredje är arrangerer vi i fellesskap en modellbätkonkurranse med etterfälgende utstilling.

Mäter og arrangementer

I mänedene januar-mai og september-desember har vi medlemsmäter den onsdag i mäneden kl. 1830. De holdes i et mäterom i et hus som ligger til häyre like fär Sjäfartsmuseet, med adresse Bygdäynesveien 35, med parkering rett nedenfor. Vi har et faglig program av en eller annen art, dessuten er det vanlig at medlemmene tar med seg modeller som er under bygging eller ferdige. Disse presenteres og gjennomgäs, slik at ogsä andre kan dra nytte av erfaringer ved slike byggeprosjekter. Over kaffen tar sä medlemmene opp til diskusjon alle slags temaer som er aktuelle for modellbätbyggere.

Värsesongen pleier vi ä avslutte med en halvdags utflukt til et interessant sted for modellbätentusiaster. Vi nevner at vi f.eks. har värt pä Lensemuseet ved Fetsund, pä Slusemuseet pä ärje,  pä Kystkultur- senteret i Asker og ombord pä Bäräysund. I vär gikk turen til redieriet Wilhelm Wilhelmsens unike modellskipssamling pä Lysaker.

Det siste ordinäre medlemsmäte for vären ble holdt i klubbrommet pä Bygdäy  den 17. april. Da startet vi en seminarrekke over fem ganger, der vi tar for oss rigging av fartäyer, bäde seilskuter og moderne skip. Seminarene fortsetter til hästen

For detaljer om arrangementene viser vi til mäteinnkallelsene.

Nä er det sommerferie for klubbens organiserte aktiviteter, men i september er vi i gang igjen. Programmene for hästens mäter stär pä startsiden vär.

Navneskilt fra linjeskipet Norge, 1800